Live streaming 24 jam:

Kuala Lumpur relatif lengang, pada hari pertama pemberlakukan pembatasan pergerakan warga di Malaysia. Meski dibatasi, warga masih diperbolehkan keluar rumah namun dilarang bepergian keluar negeri. Melalui sambungan Skype kita terhubung dengan ketua Persatuan Pelajar Indonesia di Malaysia, Muhammad Rajiv Syarif yang saat ini berada di Kuala Lumpur.

Ikuti berita terbaru di tahun 2020 dengan kemasan internasional berbahasa Indonesia, dan jangan ketinggalan breaking news dengan berita terakhir dan live report CNN Indonesia di dan channel CNN Indonesia di Transvision.

CNN Indonesia tergabung dalam grup Transmedia. Dalam Transmedia, tergabung juga Trans TV, Trans7, Detikcom, Transvision, CNN Indonesia.com dan CNBC Indonesia.

Follow & Mention Twitter kami:
@myTranstweet
@cnniddaily
@cnnidconnected
@cnnidinsight
@cnnindonesia

Like & Follow Facebook:
CNN Indonesia

Follow IG:
cnnindonesiatv

Nguồn:https://dantrithegioi.com/

36 Comments

happy gameing

March 21, 2020

Memenag berat untuk ambil keputusan lockdound ,tpi apa mau punah rakyat indonesia klo gk mau di karantina ,ya memang kit gk kluar rumah ya susah cari makan ,tpi utamakan slamat dllu ,stelah tu perbenahi lgi ekonomi kit ,harta bisa di cari tpi nyawa cman 1 ,di pikir yg matang dllu klo gk angap ni memang situasi gawat

Reply

nur symn

March 21, 2020

Aku dok pikir apalah kebijakan rupanya policy..

Reply

yamlikha harias

March 21, 2020

Tumpang tanya. Kebijakan itu apa ye?

Reply

Ikhwan Faded

March 21, 2020

Lockdown lockdown mabar ML

Reply

Malik Ishak

March 21, 2020

Pabric mask sedang buat untung dgn menanguk ikan diair yg keruh

Reply

Malik Ishak

March 21, 2020

Sekarang FOOD GRAB & PANDA FOOD buat untung 100%😟😟😟
dah lah mahal service charge💰💰
menteri2 buta mata n buta hati…

Reply

Encik Auta

March 21, 2020

marilah kita sama2 berdoa untuk kebaikan Malaysia dan Indonesia. Dalam saat getir ini, kita perlu bekerjasama untuk melawan COVID19. Lupakan perbezaan pendapat, perselisihan faham, malah saling bantu membantu untuk kebaikan bersama.

Reply

TRUCKERS MALAYSIA

March 21, 2020

Tepat 12:00am 22/03/2020 Tentera Malaysia Akan Turun Beroperasi Membanteras Warga Yang Degil Mengikuti@Melanggar Arahan Kerajaan

Reply

eddie dola

March 21, 2020

Kawalan pergerakan, diam di rumah, jaga kebersihan, jaga jarak antar perorangan 1 meter lebih. Yg patut di contoh Indonesia,

Reply

Kahar Syah

March 21, 2020

Orang indo mah ngeyel2 kalo udah kenak baru ampun 2 😅😅😷😷😷

Reply

Miss Evar

March 21, 2020

Kebijakan?

Reply

Shi Dae

March 21, 2020

Semoga Malaysia dan Indonesia akan bebas dari corona.. Perlu kuat dan ambil inisiatif sendiri guys demi keselamatan diri Dan keluarga..Soalnya utamakan keluarga dulu untuk ketika ini.. Jangan kerna kita seorang..orang lain/keluarga kita jadi mangsa.. Semoga keponakan Ku Di bukittinggi sehat2 aja.. Salam dari Malaysia

Reply

WHATS VIRAL?

March 21, 2020

Indonesia sukar dikawal kerana negara besar. Rakyat nya ramai.

Reply

Frontline Gamers

March 21, 2020

Pada hari ahad ini para tentera malaysia akan membantu pihak polisi Malaysia.Maka para tentera akan berada di jalan jalan

Reply

Frontline Gamers

March 21, 2020

Realitinya banyak warga malaysia ngak juga patuhi arahan.Kalian lihat di ibu kota malaysia sunyi aja kerana warga kota banyak udah pulang atau keluar ke negeri2 yg lain.Di negeri2 yg lain rata rata mereka masih bebas ke mana ke mari termasuk para tki.

Iya undang2 di malaysia pada ketika ini agak tegas sehingga majlis perkahwinan juga tidak dibenarkan.

Reply

awi_keroro

March 21, 2020

Menteri indonesia kelakar, WHO bagi kenyataan, WHO Pelik indonesia tak terkena wabak covid-19, menteri indonesia marah, katanya itu seperti menghina indonesia, hahahahaha

Reply

Amy tang

March 21, 2020

Orang malaysia sini sangat ikut undang2 hanya satu dua ada lah yg degil.. Saya salut sama polisinya yg turun langsung ke jalan.. Satu anggota keluarga hanya 1 orang keluar untuk beli barang yg di perlukan tidak di bolehkan sampai 2 kepala dalam 1mobil.. Saya sedih juga pekerja yg di rumah sakit sakit 15 orang dan 1 masukan icu semangat kita yg di malasyia.. Saya bawa mobil pun was2 takut

Reply

plw 95

March 21, 2020

Setiap sore rame banyak yg kongkow dan jarang yg pake masker di kota tempat gue tinggal.

Reply

rajakhairul nizam

March 21, 2020

Bukan lockdown la…aduhhh

Reply

john ilovemalaysia

March 21, 2020

Rakyat Malaysia, jgn salah sangka… Kebijakan tu maksudnya policy ya…

Reply

Pencinta Kedamaian

March 21, 2020

Esok, 22 March 2020, tentera akan join polis untuk pastikan rakyat Malaysia lebih patuh kepada Perintah Kawalan Pergerakan

Reply

Mr Marlreen Ikmal

March 21, 2020

Sebok2 nak bezakan masalah malaysia n indonesia buat apo??? Malaysia itu degil, indonesia ni degil, nanti korang mati kena jangkitan COVID-19 tu, kerajaan jugakk yg korang carii, kerajaan jugakk yg uruskan.

Reply

lets make it easy

March 21, 2020

Orang2 kita pinternya ngomong doang, tp diatur gak mau.., itu fakta..😀

Reply

Zin Xing

March 21, 2020

Hari ini Malaysia sudah 1183 kes😭 dan sudah 6 meninggal
Mohon doa ye sahabat semua 🙏

Reply

MUHAMMAD NAJIB BIN AHMAD

March 21, 2020

Lockdown ITU di wuhan

Reply

Zulhairi 144

March 21, 2020

Bila masa malaysia kena lockdown.kami kena perintah pergerakan sahaja.jgn memandai2

Reply

Adrian Koh

March 21, 2020

Sama samalah kita semua mendoakan yang terbaik untuk rakyat Malaysia dan juga Indonesia agar keadaan akan bertambah baik dari semasa ke semasa dari covid-19.

Reply

DEAN EQUAL

March 21, 2020

student UIAM reporternya dari Indonesia

Reply

hayati meon

March 21, 2020

Kenapa indonesia, hanya 200+ sahaj yg terinfeksi convid 19..sebab kebanyakan rakyat indonesia tidak melaporkan kes ini ke dokter, malah kematianya mendadak kerana kurg kebersanan dalam rawatan berbanding malaysia yang setiap pesakit akn dilaporkn walaupun yg tinggal pendalaman..

Reply

solihin clasers

March 21, 2020

Wabak

Reply

Ical St

March 21, 2020

Indonesia + social distancing corona = nongkrong warung,cafe,coffee shop dll

Reply

BABA RAFI TV

March 21, 2020

Masnya pinter

Reply

LEO LEO

March 21, 2020

not lock-down more like restriction

Reply

Azman Ibrahim

March 21, 2020

Untuk Sahabat Ku Indonesian
Loockdown itu galakkan tinggal dirumah

Jadi warga students Indonesian di Malaysia tinggal shj di rumah

Amat bahaya pulang
Dibimbangi jika kamu pembawa CORONA kamu membawa wabak itu

Tapi jika kamu sihat tapi dikampung pula ada wabak atau di perjalanan itukan bahaya

Jadi maksud tujuan LOOCKDOW berada do rumah sewaan

Rakyat Malaysia sendiri pun dinasihat oleh kerajasn dan DULI YANG MANA MULIA AGONG agar tidak pulang keep kampung

Ini knockdown bukan utk bergembira tapi ubtuk mencegah

Cara ini tindakan paling terbaik

Reply

Andy Teo

March 21, 2020

First few day banyak kenduri kahwin..many attending mass religion gathering at masjid sri petaling. worshipper not cooperate to volunteer check at clinic. Estimate 14500 attended.

Reply

Bad eod

March 21, 2020

Mahasiswa mendingan pulang. Mampus lho masih mau stay di malaysia. Mahasiswa ga dapat masker. Karena mahal. Mendingan pulang aj

Reply

Leave a Reply